Billeder fra vores farvand

 

LR Klublangtur 2022

Ti roere var tilmeldt årets klublangtur, der fandt sted 2-4 september med Svendborg Roklub som base. Afviklingen skete i lunt og solrigt sensommervejr med mere vind, end vi strengt taget havde brug for. Af andre årsager blev der undervejs behov for løbende tilpasning af deltagerlisten, men med brug af både Plan A, Plan B og Plan C blev det en fin tur for alle ti. Fredag eftermiddag roede fortroppen Thurø rundt, 18 km i stabil østlig vind, 4-6 m/s. Lørdag gik turen mod sydvest langs Tåsinges kyst, 37 km i østlig vind øgende til 6-8 m/s, mens søndagsturen til Skarø måtte foregå pr. færge.

Ved Vårø Knude, Tåsinges sydvestlige forbjerg, blev en af de lokale havørne observeret af de mest skarpsynede, og flere gange dagligt underholdt den lokale delfin os med flyvende saltomortaler ud for roklubbens terrasse.

Lørdag aften spiste vi fint på La Pupa, hvorefter vi var til friluftskoncert med Smukke Møllers Band, der spillede gode gamle Gasolin-numre i Krøyers Have, inden de mest hårdføre sluttede af med et guidet værtshusbesøg på Strandlyst i Svendborgs minefelt.

Søndagens højdepunkt var en vandretur på Skarø, som blandt andet gik til “Skarø-is” gårdcaféen og Skarø Kirke med de engelske flyvergrave. På færgeturen tilbage til Svendborg fik vi syn for sagn med hensyn til det fornuftige i, at vi havde ladet bådene blive på land den dag.

Lotte og Kaj, turledere.

 

Is-stop ved Smørmosen, Thurø
Is-stop ved Smørmosen, Thurø

I Skårupøre Sund med Thurø om bagbord.
I Skårupøre Sund med Thurø om bagbord.

På vej tilbage fra Vårø Knude, Tåsinge
På vej tilbage fra Vårø Knude, Tåsinge

Landgang ved Skovballe, Tåsinge
Landgang ved Skovballe, Tåsinge

Frokost …..
Frokost …..

… på Skovballe Havn
… på Skovballe Havn

Smukke Møllers Band med den exceptionelle krølhårede trækbasunist.
Smukke Møllers Band med den exceptionelle krølhårede trækbasunist.

På ”Skarø-is” gårdcaféen, Skarø
På ”Skarø-is” gårdcaféen, Skarø

Klar til hjemturen.
Klar til hjemturen.


Entringsøvelse 2022

Søndag den 21. august 2022 deltog 12 roere fra LR og LDR i en fælles entringsøvelse ud for jollehavnen i Taarbæk. Det var dagen derpå for de to deltagere fra LDR, der havde fejret klubbens 90-års fødselsdag med en ordentlig fest om lørdagen; til gengæld nød de vist i særlig grad den friske dukkert søndag formiddag.
Søren sørgede for at få de aftalte hold sendt afsted efter tur ud til følgebåden, som ventede på det dybe vand. Følgebåden var bemandet af Lotte, Ole og Kaj, der som de sidste ogsåkomen tur i vandet.
Efter øvelsen roede otte af deltagernetil Rungsted, hvor madpakken blev nydt på den altid gæstfri Rungsted Roklubs terrasse. Det skete i to Taarbækbåde plus LDR’scoastal 2X, og i den kombination blev der lige præcis plads til alle, som ville med.
Entringsøvelsen var begunstiget af et smukt august-vejr, og alle kom sikkert ombord igen. Nordsjællands Politi var på forhånd adviseret, så vi undgik helikopterassistance og blå blink. Deltagerne konstaterede atter en gang, at øvelsen giver nyttig erfaring både for den, der skal op i båden, og for de to i båden, som skal hjælpe til i et godt teamwork.

Kaj

img1

img2


Vi fejrer klubbens fødselsdag den 29. juni kl. 19

OBS: Tiden er kl. 19 og ikke 18 som tidligere skrevet

På onsdag den 29. juni fejres klubbens fødselsdag as usual med flg. program:
Æresbevisninger for tre x 25 år, en x 50 år og en x 60 år.
Båddåb af 2 stk Single Scullere og 1 stk 2X
Efterfølgende er grillen tændt. Medlemmer medbringer selv kød til grillen. Klubben giver salat og brød.